Meniu Închide

Montanții, penele și distanțierii sunt elementele de bază pentru panourile de cofraje

Montanții, penele și distanțierii sunt elementele de baza pentru panourile de cofraje

Fără ele nu se pot realiza panourile și nu se poate începe proiectul propus. Sunt elementele cele mai importante care mențin materialul drept pe tot parcursul uscării. Betonul poate fi adesea turnat în „matrițe” temporare numite cofraje. Termenul „șablon” se referă la procesul de turnare. Este modelat pentru a crea cadrul necesar în care este turnat amestecul de beton umed și apoi este lăsat să se stabilească până când forma se menține. Cofrajul este termenul de cofraj vertical folosit pentru stâlpi, pereți de sprijin și fundații. În timp ce centrarea este termenul folosit pentru cofraje pentru plăci și grinzi. Atât fabricarea la fața locului, cât și componentele structurale prefabricate trebuie să respecte acest lucru. În trecut, a fost făcut din lemn, dar acum este fabricat și din oțel, fibră de sticlă, polimeri armați și multe altele.

Montanți, pene și distantieri sunt elementele de baza pentru panourile de cofraje

 

Toate cofrajele necesită contravântuiri

Ele reprezintă un suport extern temporar furnizat de stabilizatori, suporți și alte materiale, cum sunt montanți cofraje care rămân pe loc în timp ce betonul se usucă. Staționarea se referă la utilizarea elementelor temporare, cum ar fi barele, cricurile, sistemele de blocare a cupei, etc., pentru a facilita alinierea materialului.

  1. Cofrajele din lemn este o alegere tradițională și populară, deoarece poate fi modificată pentru a satisface nevoile unei varietăți de proiecte. Pentru cofraj se folosește în combinație cu suporturi modulare din oțel
  2. Placajul poate fi reciclat sau refolosit eficient și este o opțiune mai accesibilă decât lemnul. Placajul folosit este impermeabil și trebuie subliniat.
  3. Cofrajul din oțel este realizat din tablă de oțel cu unghiuri mici de oțel pe marginea plăcii de oțel. Acestea sunt utilizate în principal pentru clădiri rotunde și curbe și pot fi fabricate cu ușurință în cantități mari în funcție de nevoile proiectului.
  4. Cofrajul din plastic este adesea folosit pentru clădirile mici repetitive care necesită turnare rapidă 

Montanții, penele și distanțierii sunt elementele de baza pentru panourile de cofraje

Elemente de cofraj bun: Cofrajele reprezintă o parte importantă a construcției clădirii și afectează execuția generală a unui proiect de construcție. Trebuie să înceapă cu o bază solidă. Pentru a evita deformarea și deformarea atunci când este expus la mediu, întregul ansamblu de cofraj trebuie să-și mențină dimensiunea și forma, în timp ce fiind susținut de bare și suporturi, trebuie să fie impermeabil și etanș la apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi
WhatsApp
Email
Call Now Button