Meniu Închide

Forme de fundație

Forme de fundație

Există mai multe tehnici diferite pentru proiectarea formelor de fundație. În esență, există o distincție între o formă de fundație cu bandă și o formă de fundație unică, de obicei construită ca o fundație de soclu. Dimensiunile cofrajului de bază, în special înălțimea, determină tipul de proiectare. Cofrajele pentru fundații în bandă și cofrajele pentru fundații simple sunt comparabile cu cofrajele pentru stâlpi. Pentru cofrajele de bază se folosesc de obicei plăci cu grinzi ca suport de cofraj. De asemenea, dar cu grinzi de tip jantă, o singură fundație este menținută pe loc. Pentru sprijin sunt folosite cheresteaua pătrată și rotundă, precum și scândurile stivuite în diagonală. Tiranții de cofraj pot fi fabricați din sârmă de legătură sau șuruburi metalice.

Forme de fundație

Pana montant este un elemente de fier ce se folosește la montarea rapidă a cofrajelor din lemn triplu stratificat tip Doka. Acest accesoriu pentru fixarea montanții laterali al cofrajelor din lemn se află între cele două panouri de lemn. Se oferă constructorilor sisteme complete de cofrare cum ar montant metalic cofraje, pana montant, distanțier metal.

Cheresteaua verticală alcătuiește cofrajele de perete legate de latura de beton prin lamele. Scândurile sunt folosite pe ambele părți pentru a consolida în diagonală cheresteaua verticală. Există gheare care sunt așezate orizontal pe cleme care sunt la fiecare a treia cherestea verticală. La intervale specifice, tălpile opuse sunt conectate între ele. Plăcile de tablă pot fi înlocuite alternativ cu panouri de tablă prefabricate. La baza cofrajului trebuie să existe orificii de curățare. Cel mai comun tip de cofraj utilizat în structuri și clădiri este cofrajul de tavan.

Forme de fundație

Formarea fasciculului

Ansamblurile de panouri de cofraj prefabricate sunt utilizate pentru cofrajele cu grinzi, panouri de fund și panouri laterale de plăci. Aceste componente specifice sunt fabricate la dimensiunile grinzii specificate de proiect. O masă unică de pregătire trebuie realizată la fața locului pentru prefabricarea ansamblului tablei de cofraj. Foile sunt folosite pentru panourile laterale și partea inferioară a foii și sunt asigurate cu benzi de acoperire. Lățimea fundului plăcii este determinată de dimensiunile grinzii, de grosimea stâlpilor de beton de pe ambele părți ale lățimii armăturii, de grosimea șipcilor și a benzilor de acoperire și de lățimea plăcii de împingere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi
WhatsApp
Email
Call Now Button